Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Perkunas-ház

Litvánia, Kaunas, Látnivalók

Perkunas-ház

Kaunas, Litvánia, Látnivalók
  • Cím: Aleksoto gatvė 6 Kaunas 44280, Litvánia

A Perkunas-házról a történészek sem tudják eldönteni, mi lehetett a XV. századi gótikus téglaépítmény eredeti rendeltetése: kápolnának készült-e vagy Hanza-hivatalnak.

A romantikus hajlamúak szerint Perkunasnak , a mennydörgés istenének volt a temploma, minthogy az 1818-as felújításkor a munkások találtak egy 27 centiméteres tablót, amelyen az ábrázolt város, a templomok és három hal a Nemunas és Neris folyókat és Perkunas istent jelképezte. Perkunas szobra elveszett, de a név fennmaradt.

A Perkunas-ház a litván késő gótika egyik remeke, gazdag építészeti megoldásai a Hanza és Németország gazdasági hatalmát dicsőítik. A XIX. században végzett rekonstrukció nyomán iskola költözött ide, majd 1844-ben alakult meg az első Kaunasi Drámai Színház. 1863 után az épület tönkrement. A XIX. század végén a felújítás után egyházi iskola lett ismét, a jezsuiták tulajdonában.Perkunas-ház
Kaunas, Litvánia
Copyright:   Forrás: lt.wikipedia.org

Kaunasi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!