Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Városháza tér

Litvánia, Kaunas, Látnivalók

Városháza tér

Kaunas, Litvánia, Látnivalók
  • Cím: Rotušės aikštė, Kaunas 44279, Litvánia
  • Telefon: 370 37 203572

Kaunasról először 1361-ben tesznek említést, történelmi magja a vár melletti Városháza tér, amelyet számos XVI. századi német kereskedőház vesz körül. 

A kövezett tér közepén áll a Városháza, amit kecsessége és 53 méter magas tornya miatt Fehér hattyúnak is neveznek. Az 1542-ben épült, egyemeletes épületet késő barokk és korai klasszikus stílusban tervezték. A második szintet és a tornyot a XVI. század végén toldották hozzá.

A torony gótikus, boltozatos pincéje fogda, majd üzlet lett, a földszint kereskedők és az őrök számára volt fenntartva. Az első emeleten volt az előjáróságok, a kincstár és a városi levéltár helye.

Az épület egy része a svéd-orosz háborúban elpusztult. Az 1771. évi rekonstrukciója után ide költözött a helyi kormányzat. 1824-ben ortodox templommá alakították át, majd tüzérségi raktár lett belőle, de volt ideiglenes cári rezidencia és színház is.Városház tér
Kaunas, Litvánia
Copyright: twiga_swala   Forrás: flickr

Kaunasi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!